0

Микросам ДОО Прилеп работа

објавува оглас за Електро инженер

Огласот е завршен!

Позиции:   

5

Локација:   

Прилеп

Следбеници
9

ЕЛЕКТРО ИНЖЕНЕР – 5 работни места За Микросам: Микросам е светски-признат лидер во производство на Роботски и ЦНЦ машини за композитни производи (carbon fiber, glass fiber, etc.). Во 30-години Микросам има инсталирано над 240 производни линии во повеќе од 40 земји во светот, како Германија, САД, Русија, Јапонија, Кина, Индија, Израел и Кореа. Глобалните клиенти се водечки во авионска, вселенска, автомобилска, одбранбена и други индустрии, како и врвни истражувачки центри за модерни композити. Заедно со Институтот за Современи Композити и Роботика имаме напредна лабораторија и правиме заеднички развој со бројни компании кои се лидери во примена на композити во светот. Дознајте повеќе на www.mikrosam.com Основни одговорности и задачи: • Проектирање на системи за автоматско управување на CNC машини • Изработка на цртежи/електрични шеми • Контактирање и посета на добавувачи и купувачи во и надвор од Македонија • Пресметка, избор и нарачка на LowVoltage опрема • Истражување, избор и нарачка на различни типови сензори • Спремање на работни налози, планирање и следење на производство. Квалификации и компетенции: • Завршен Електро факултет или при крај со студии • Задолжително познавање на англиски јазик (германски и руски јазик се предност) Што нудиме? • Одлични услови за работа во креативна средина • Амбициозен и професионален тим со големо искуство во врвни технички решенија • Континуирана обука и можност за напредување од личен и од технички аспект • Учество на меѓународни проекти со купувачи од целиот свет • Организиран превоз и храна Отворените работни позиции се во нашата канцеларија во Прилеп. Испратете кратка биографија (CV) и мотивационо писмо на следната email адреса: [] ЗАДОЛЖИТЕЛНО НАЗНАЧУВАЊЕ НА РАБОТНОТО МЕСТО за кое аплицирате. Рокот за пријавување е до 05.11.2021 година. Само избраните кандидати ќе бидат повикани на интервју. Со аплицирање, се согласувате вашите информации да се чуваат во нашата база на кандидати во рок од 12 месеци.

Потребни вештини:

Решавање на комплексни проблеми


Огласот е завршен!

Прашања и одговори за огласот
05.10.2021
15:38 часот
+1 Прашање: За каде е работната позиција, Скопје или Прилеп?
Одговор: Најавете се за да го видите одговорот.

Ве молиме видете ги веќе поставените прашања пред да поставите свое.

Поставете прашање
Микросам ДОО Прилеп

Микросам е светски-признат лидер во производство на Роботски и ЦНЦ машини за композитни пр...

Број на вработени: над 50

Локација: Прилеп


Отвори профил